به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان سمنان، سید حسن میرعماد صبح شنبه، در خلال برگزاری مانور پدافند غیرعامل بخش کشاورزی استان سمنان، در گرمسار بیان داشت: همایش پدافند غیر عامل با هدف آشنایی بهره برداران و کشاورزان با نقش این پدافند درحوزه کشاورزی، شناسایی تهدیدات، راه کارهای مقابله و پدافند زیستی برگزار می شود.
وی افزود: اجرای سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی به نحوی در ارتباط با حوزه پدافند غیر عامل است.
ارتقای سلامت در گرو تولید سالم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، همچنین گفت: به لحاظ آسیب پذیری بخش، افزایش جمعیت و منابع محدود نیازمند برنامه ریزی لازم برای استمرار تولید و امنیت غذایی در بخش کشاورزی هستیم که عنایت به آن می تواند آثار مثبتی در زمینه ارتقای سلامت جامعه داشته باشد.
میرعماد درباره بخش های این مانور، توضیح داد: اجرای کشاورزی مقاومتی، برنامه های مشارکتی با حضور بهره برداران، شناخت آسیب ها، مقابله با خشکسالی، توسعه روش های نوین آبیاری برای استفاده بهینه از منابع آب، رعایت الگوی کشت و افزایش راندمان عملکرد در واحد سطح از جمله بخش های مانور پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی هستند.
وی افزود: همچنین در این مانور توسعه کشت نشایی، کشت های متراکم، توجه جدی به بحث تغذیه در کشت، شناسایی دقیق آفات و بیماری ها و مقابله با آن، توسعه شبکه های مراقبت محصولات، توسعه مبارزه بیولوژیک و برنامه ریزی برای کاهش هزینه های سوخت واحدهای تولیدی بخش از دیگر مباحث مطروحه در این مانور است.
آب کلیدی ترین منبع برای تولید است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه، با تشریح اهمیت پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی و نقش آن در تامین و امنیت غذایی بر بهره وری مناسب، گفت: امروزه آب به عنوان یکی از کلیدی ترین منابع برای تولید است که باید برای استفاده بهینه از آن راهکارهایی ارائه داد.
میرعماد افزود: با توجه به متوسط بارندگی کم استان نسبت به سایر استان ها، تبخیر و تعرق بالا، امروزه مدیریت بهینه مصرف آب در بخش کشاورزی با اجرای طرح های مختلف و توسعه روش های نوین آبیاری در زمره مهمترین برنامه های افزایش عملکرد کشاورزی در سطح استان سمنان هستند.
وی همچنین در تاکید بر اجرای مناسب پدافند غیرعامل، ابراز داشت: آمادگی برای مقابله با تهدیدات دشمن، ذخیره سازی مناسب و به کارگیری همه توان و ظرفیت در مواقع بحران به ویژه در بحث آب، از ضروریات است.
نظام صنفی توانمند، دغدغه بخش کشاورزی
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با بیان اینکه دغدغه سازمان و بخش کشاورزی عدم وجود یک نظام صنفی کارهای کشاورزی توانمند در استان است، گفت: این تشکل می تواند ضمن حمایت و پشتیبانی از بهره برداران با جدیت پیگیری مسائل و مشکلات آن ها تا حصول نتیجه باشد.
میرعماد با اشاره به جایگاه صنف به عنوان یک تشکل قانونی درتائید فعالیت های بهره برداران بخش کشاورزی، بیان کرد: نظام صنفی کارهای کشاورزی ضمن رعایت قانونمندی در راستی آزمایی فعالیت های کشاورزی نیز دقت نظر لازم را داشته باشند تا بتوانیم با تعاملی مناسب در راستای رفع مشکلات بخش کشاورزی گام برداریم.
وی در خاتمه افزود: واگذاری بخشی از امور به صنف، توانمندکردن تشکل ها، تسریع در روند بیمه تامین اجتماعی بخش، یکسان سازی حق عضویت، فعال سازی کارگروه های تخصصی، معافیت مالیاتی کارگاه های کشاورزی کوچک، حمایت صندوق توسعه بخش کشاورزی از جمله مطالبات دبیران نظام های صنفی کشاورزی است.
نظر شما